Ajankohtaista

Fingrid nostaa tasevastaavien tasepalvelumaksuja

Fingrid nostaa tasevastaavien tasepalvelumaksuja 1.9.2022 alkaen. Uusi hinta on 1,20€/MWh, kun se aiemmin oli 0,64€/MWh. Tyypillisesti tämä näkyy suoraan ja välittömästi sähkölaskun asiakashinnassa. Kustannusmuutos on pääsääntöisesti sopimusehtojen mukainen.  Lainaus tasepalvelumaksun nousun syistä ” Fingrid tiedote: Venäjän sähkön tuonnin loppumisen, sähkön korkean hinnan ja vallitsevan sähkömarkkinatilanteen vuoksi sähköjärjestelmän tuotantoa ja kulutusta tasepainottavien markkinaehtoisten reservien kustannukset ovat moninkertaistuneet alkuvuoden tasosta toukokuusta alkaen”

Sähkömarkkinatilanteiden muutokset lisäävät epävarmuutta tasepalvelun kustannuksista. Tasepalvelumaksut ovat voimassa toistaiseksi. Tasepalvelumaksuja ja tasepalvelun kustannuksia seurataan jatkuvasti ja maksut päivitetään kattamaan toiminnan kustannukset.

Nämä muutokset kannattaa ottaa huomioon kilpailutettaessa sähkönhankintaa. Esimerkiksi pörssisähkösopimuksen eli ns. spot-marginaali sopimuksen hinnoitteluun tällä on suuri merkitys. Osa toimijoista saattaa sähkön kilpailutuksen yhteydessä ilmoittaa sähkönhankinnan ilman tasepalvelumaksua, jolloin kustannus tulee sopimusehtojen mukaan suoraan lisänä hintaan.

Muuta ajankohtaista

Haluatko tietää lisää?

Mikäli haluat tietää miten voisimme auttaa yritystäsi sähkönhankinnasta tai haluat tietää lisää nykyisestä sähkön markkinatilanteesta, ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä:

Mika Rantanen
041 319 2942
mika.rantanen@senoyj.fi