EnergiaGuru® J

Palvelupaketti on julkisen sektorin ostajalle sähkön hankintakustannusten minimointiin. Palvelun avulla voit jättää sähkönhankinnan EnergiaGuru®:n hoidettavaksi ja keskittyä itse ydinliiketoiminnan pyörittämiseen. Varmistamme, että sähkönne hankitaan aina parhaimpaan mahdolliseen hintaan.

Tarjouspyyntömateriaalien laadinta
Kilpailutuksen järjestäminen
HILMA-ilmoituksen julkaisu ja pöytäkirjojen laadinta
Sopimusten vertailu
Jälki-ilmoitusten tekeminen
Sähköenergian hinnan ja marginaalin kilpailutus

Palvelumme ansiosta yrityksenne sähkökuluissa on mahdollista saavuttaa keskimäärin 20 % vuosittaiset säästöt. Vuonna 2018 asiakkaamme maksoivat sähköstä keskimäärin 31 €/MWh. Tämä kaikki on mahdollista ammattitaidon ja käytössä olevan EnergiaGuru®-ohjelmiston avulla, jonka toiminta perustuu laajaan markkinadataan.

Palveluumme kuuluu:

Auditointi

Auditoinnissa Suomen Energiamneuvonta Oyj selvittää yrityksenne sähkönhankinnan nykytilan sekä euromääräisen säästöpotentiaalin. Teille räätälöidään kehitystoimenpiteet ja luodaan niistä toimenpidesuunnitelma. Nämä säästöt eivät vaadi yritykseltänne mitään investointeja. Vain hankintamallia sekä sopimuksia säädetään vastaamaan teidän tarpeita paremmin.

Auditoinneissa löydetyt euromääräiset säästöt kohoavat kymmenistä tuhansista euroista jopa useisiin miljooniin euroihin. Keskimääräinen säästö per MWh on 4-8 euroa.

Auditoinnin jälkeen

Auditoinnin jälkeen lähdemme korjaamaan sieltä löydettyjä poikkeamia teidän puolesta ja raportoimme teille säännöllisesti edistymisestä.

Sähkösopimusten jatkuva kilpailutus ja ylläpito

Ammattitaitoinen tiimimme seuraa jatkuvasti sähkömarkkinoita ja valitsee juuri teille sopivat ratkaisut eri vaihtoehtojen joukosta varmistaen markkinoiden edullisimman hinnan.

Sähkösopimuksen irtisanominen ja uuden sopimuksen neuvottelu

Ammattitaitoinen tiimimme pitää jatkuvasti huolen siitä, että sähkösopimuksenne on voimassa aina niin pitkään, että on mahdollista toteuttaa tehokasta sähkönhankintaa. Voimassaoloajan lisäksi huolehdimme siitä, että asiakkaidemme sopimusehdot vastaavat tätä päivää eivätkä ne sisällä mitään asiakkaan sähkönhankintaa rajoittavia ehtoja.

Sähkön vähittäismarkkinan seuranta

Seuraamme sähkön vähittäismarkkinaa ja yrityksenne saa läpinäkyvää tietoa toteutuneista hinnoista.

Tähtiluokituksemme helpottaa hintavertailua ja sen avulla voitte seurata millä tasolla yrityksenne sähköstä maksama hinta on. Tähtiluokituksemme perustuu dataan lähes 1 000 yrityksen sähkönhankintahinnasta.

Monipuolinen hankintastrategia

Asiakkaillamme on erilaiset pörssituotteet käytössä. Tämä mahdollistaa sähkönhankintastrategian toteuttamisen tehokkaasti.
Sähkönhankinnan strategiaan kuuluu riskienhallinta alati muuttuvissa markkinatilanteissa.

Sähkökaupan hintaluokitus

29,08 €/MWh
35,52 €/MWh
41,36 €/MWh
47,21 €/MWh
57,27 €/MWh

EnergiaGuru®-asiakkaiden keskihinta vuonna 2018 oli noin 31 €/MWh. Tavoitehintamme vuodelle 2020 on 35€/MWh

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle palvelu on suunnattu?

Julkisen sektorin yrityksille, joilla on velvollisuus noudattaa hankintalakia.


Paljonko palvelu maksaa?

Auditoinnin kulutusperusteinen hinta on 5 000 – 15 000 € (alv. 0 %). Auditoinnin hinta hyvitetään kokonaan sopimuskauden aikana. Auditoinnin lisäksi maksat ainoastaan, jos sähkönhankintasi tehostuu palvelumme avulla. Laskutamme syntyneestä säästöstä 40 % ensimmäiset kolme vuotta, jonka jälkeen 20 % toteutuneesta säästöstä.


Kuinka pitkään sopimus kestää?

Sopimuskauden pituus on 3 vuotta, jonka jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Ota yhteyttä

Aleksanteri Marttila - 050 4687 277 - aleksanteri.marttila@senoyj.fi
Soile Niskala - 050 543 1070 - soile.niskala@senoyj.fi